Utstyrsparken har økt i takt med interessen de siste årene. Jeg har valgt Canon, som jeg er svært fornøyd med. Men om det står Nikon, Pentax, Canon eller annet på utstyret er ikke avgjørende for om bildene blir bra eller ikke. Faktisk er det noen som hevder at det ikke er utstyret som tar gode bilder, men fotografen!🙂

Jeg har for tiden dette i fotosekken:

Kamerahus.

Canon 5D Mark III - et fantastisk kamera, med imponerende egenskaper bl.a. i dårlig lys (høy ISO). Kameraet er nok bedre enn fotografen en god stund!

Canon 5D Mark II - fremdeles et supert kamerahus som jeg benytter sammen med               Mark III`en når det er greit med flere objektiver uten å bytte - f.eks. i bryllup.

Objektiver

Canon EF 16-35mm 4.0 L IS- skarp og fin vidvinkelzoom som gir det store overblikket og artig perspektiv. Bruker dette til naturbilder, landskap o.l.

Canon 70-200mm 2.8L IS II - en av Canons beste zoomobjektiver med utrolig skarphet og optiske egenskaper. 70-200 er en svært anvendelig brennvidde, og kan brukes til alt fra portretter til landskap og sprtsfotografering. Har tidligere hatt 70-200mm 4.0L IS, som også var et objektiv som imponerte meg stadig vekk!

Canon EF 100mm 2.8L IS Macro - makroobjektiv som primært brukes til nærbilder av blomster, insekter o.l. Objektivet er også svært bra til portretter, og gir vakker bakgrunnsuskarphet (kalles bokeh blant fagfolk).

Canon EF 85mm 1.8 - portrettobjektiv. Kanskje Canons beste objektiv målt mot pris. Fin lysstyrke, lite og hendig i bruk.

Sigma 24-105mm 4.0 Art - standardzoom i Sigmas art-serie. Anvendelig zoom-område, gode optiske egenskaper og solid byggekvalitet. Liker denne!

Sigma 35mm 1.4 Art - Lyssterk vidvinkel med optiske egenskaper på linje med Canons L-serie.

Sigma 50mm 1.4 Art- En av de beste normalobjektivene som er laget

Annet utstyr

Det blir fort litt ekstra duppeditter til både det ene og andre

  • 1 Canon EX 600-RT blitz
  • Canon st-e3-RT trådløs radiosender for blitzstyring
  • 1 Lastolite softboks med stativ  
  • 4 stk Elinchrom studioblitzer med softbokser
  • Bakgrunn (hvit og grå) med stativ
  • Diverse stativer 
  • Div filter og slikt

Jeg bruker Lightroom 5, Photoshop CC og Silver Efex Pro 2 til fremkalling og redigering av mine RAW-filer. Hvis du ikke har brukt RAW-formatet før, så anbefales det varmt! Byttet nettopp fra PC til MacBook Pro 15" med retinaskjerm, og trives med det!

Har anskaffet meg en Epson R 3000 fotoprinter, og driver og prøver ut ulike papirtyper for tiden. Denne printeren er helt fantastisk, og har virkelig økt gleden med fotografering ytterligere. Utrolig hvor mye bedre et bilde blir på veggen i skikkelig ramme og passpartout.